“Diabetes heeft mij niet tot patiënt gemaakt. Diabetes is mijn redding!”

Het kan!

Bantingcoach

Real Meal Revolution 2.0

Hoe word je 100?

Toen ik in maart 2018 gediagnosticeerd werd met Diabetes Mellitus type 2 heb ik mijn voedings- en leefpatroon drastisch omgegooid. Door de TV-serie  ‘Hoe word je 100?’ van Omroep MAX terug te kijken drong tot mij door dat ik mijn genezing wilde zoeken in voeding, niet in medicatie. Tegelijkertijd startte ik een HBO-studie Voedingsdeskundige en ben ik mij vanaf dat moment enorm gaan verdiepen in gezonde, onbewerkte voeding zonder toegevoegde suikers, zeer laag in koolhydraten en met veel gezonde vetten. Ook werd mij duidelijk dat niet alleen voeding een rol speelt bij het omkeren van diabetes en obesitas. Mindset, liefde, relaties, zingeving, bioritme, slaap, beweging, stressreductie … al deze pijlers zijn van wezenlijk belang. Op alle vlakken moeten lichaam en geest in balans zijn om de processen zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren. Hormonen spelen hierbij een grote rol.

De koolhydraatarme manier van eten is bekend onder diverse benamingen: o.a. Banting, The Real Meal Revolution, Van Gezond Dorp naar Gezond Land, Hoe word je 100? LCHF (low carbs high fat), ketogeen dieet (afgekort keto). En wie heeft er nooit gehoord van Dr. Atkins en Southbeach diet? Ook LCHF maar dan in een minder gezonde vorm. Alleen spek eten is ook LCHF.

Banting is de term die ik het liefst gebruik omdat bovengenoemde benamingen allen zijn afgeleid van het dieet waar de obese Engelse uitvaartondernemer William Banting in 1862 een boekje over schreef :

‘Letter on corpulence adressed to the public’

Het LCHF voedingsprogramma dat zijn arts William Harvey hem voorschreef resulteerde in fors gewichtsverlies. Banting hield zijn progressie bij, publiceerde dit en werd wereldwijd groot nieuws.

 

Mijn bibliotheek over deze leefstijl breidt zich wekelijks uit en ik vergaar veel informatie via Facebook-groepen, social media, podcasts, geschreven pers, documentaires, beurzen, lezingen, seminars en webinars.

 

“Deze leefstijl heb ik liefdevol omarmd en ik wil niet denken in beperkingen maar in mogelijkheden.”

Jij kunt het ook. Echt!

Als ervaringsdeskundige kan ik je helpen je deze leefstijl eigen te maken.

Medisch advies mag, kan en wil ik niet geven. Medisch advies ligt te allen tijde bij je (huis)arts/specialist/diabetesverpleegkundige. Je dient hem/haar ruim van tevoren op de hoogte te stellen als je aan deze leefstijl begint wanneer je medicatie gebruikt.

> > In vele gevallen kan/moet medicatie op zeer korte termijn worden bijgesteld < < 

Waar ik je mee kan motiveren, inspireren en informeren is dat ik in 15 maanden tijd mijn diabetes om heb weten te keren tot glucose-intolerantie en geheel medicijnvrij door het leven ga. Mijn gewicht is flink afgenomen en mijn energie is flink toegenomen. Voor 100% gezond zal ik niet meer worden… en dat hoeft ook niet. Daarvoor heb ik teveel schade opgelopen. Maar ik loop, fiets, straal en geniet. Ik lééf weer!

Met zo gezond als mogelijk knijp ik in mijn handen en dat gun ik jou ook.

Banting coaching

R

Huidige gezondheidsgegevens in kaart brengen

R

Doelen stellen

R

Behandelplan opstellen

R

Inname/verbruik bijhouden, eet- en beweegdagboek

R

Fysiek zo gezond als mogelijk worden

R

Mijn motivatie en controle op jouw verzoek

 

Mijn tarief bedraagt €39,00 per uur incl. BTW

Maak Kennis zonder kosten

Wil jij ook financieel of fysiek gezond(er) worden?

Vraag dan nu een gratis gesprek met mij aan. In een vrijblijvende sparsessie laat ik je zien welke stappen je NU kunt zetten naar een beter leven voor jou en je omgeving.
Het kost je niets! Alleen de moed om de stap te zetten...

No matter how you feel: get up, dress up, show up and never give up