Verder over mij…

Tussen Kerst en Oud en Nieuw 2001 werd ik door een dronken automobilist geschept. Ik werd uit mijn auto gezaagd, overleefde het ongeluk ternauwernood en belandde na een jaar ziektewet volledig in de WAO. Mijn inkomen werd veel lager dan ik vooraf had gepland en ik kon nog nauwelijks rondkomen. Na aftrek van vaste lasten hield ik €43,00 per week over voor mij en mijn zoontjes van 5 en 7 jaar voor boodschappen, kleding en uitjes. En met een koophuis is er geen potje waar je aanspraak op kunt maken!

What does’t kill you

makes you stronger

Als ik mijn eigen financiën weer gezond kan maken kan ik, Nic, daar een ander ook mee helpen.

Minimaal budget

Boodschappen halen bij de luxe grootgrutter was er opeens niet meer bij. Grauwe discounters met TL-verlichting en eten in dozen was wat ik me veroorloven kon. Heden ten dage is dat de normaalste zaak van de wereld maar in 2002 echt niet! Zaterdags keek ik uit naar het pakket folders van de supermarkten. Een ‘allefolders-app’ bestond nog niet. Zondags stippelde ik een voordelig weekmenu uit en haalde, per dag per winkel, met mijn krakkemikkige lijf op de fiets de aanbiedingen in huis. Via Ebay (Marktplaats bestond nèt) verkocht ik zoveel mogelijk overbodige spullen, met name kleding waar de kinderen uit waren gegroeid.

Die verkoop liep op een gegeven moment zo goed dat ik merkkleding in ging kopen op rommelmarkten en bij Kringloopwinkels. Wassen, repareren, strijken, mooi fotograferen en hupsakee het worldwideweb op.

Van dat spaarpotje kon ik op een gegeven moment mijn jochies verrassen met een paar dagen EuroDisney. Trots dat ik was!

 

Goedendag, kan ik u helpen?

Op Independence Day 2006 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en richtte KANNICUHELPEN op. Toen ik nog een bloemenzaak had sprak ik dat duizenden malen uit:

“Goedendag, kan ik u helpen?”

Het contact met andere ondernemers uit de winkelstraat leerde mij toen dat veel winkeliers een hekel hebben aan administratie, boekhouding en personeelsbeleid.

Dat bracht me tijdens mijn revalidatie op het idee me ooit als freelancer aan te bieden voor MKB-ondersteuning en zo geschiedde. In de afgelopen 13 jaar kristalliseerde dit zich uit tot het verzorgen van administraties en boekhouding van ZZP’ers. Gevoed door mijn eigen financiële situatie volgde ik bij het Nibud 2 opleidingen tot budgetcoach en breidde mijn praktijk uit om mensen met schulden te kunnen helpen die niet in aanmerking kunnen of willen komen voor Gemeentelijke Schuldhulpverlening of schuldsanering, de WSNP.

Zwaarder en zieker

Van het auto-ongeluk had mijn lichaam veel schade ondervonden. Op zich leek het beter te gaan toen ik weer kon lopen en fietsen maar inwendig was er meer aan de hand dan voorzien. Ik werd zwaarder, vermoeider en had veel last van mijn darmen. Meestal zonder concrete diagnose werd ik met iets van medicatie van het kastje naar de muur gestuurd. Had ik op mijn 40ste nog maat 40/42, op mijn 50ste was dat maat 50/52!!

Na een acute blindedarmontsteking, een darmperforatie tijdens de operatie, 3 antibioticakuren en Prednison besloot ik Nieuwjaarsdag 2018 minder te gaan werken en mijn gezondheid alle voorrang te geven. Nog geen 3 maanden na mijn besluit belandde ik na een black-out bij de huisarts die de diagnose Diabetes Mellitus type 2 stelde: suikerziekte.

Als Bourgondiër en hobbykok schrok ik vreselijk en zag mijn leven als een kaartenhuis in elkaar storten. Mijn afkeer van ziekenhuizen en medicatie was inmiddels zo groot dat ik me verdiepte in voeding. Talloze boeken schafte ik aan, deed cursussen, startte met een HBO-opleiding Voedingsdeskundige en volgde seminars en webinars van deskundigen.

De ontdekking

Ik ontdekte de Banting-methode (klik hier voor Banting) en sloot me online aan bij de Real Meal Revolution. Naast gezonde voeding wordt er bij deze leefstijl, het is veel meer dan een dieet, ook veel aandacht besteed aan mindset, stressreductie, beweging, bioritme en relaties. Met Banting boek ik zulke mooie resultaten, ik wil niet anders meer.

Als ik mijn eigen lichaam weer gezond(er) kan maken kan ik, Nic, daar een ander ook mee helpen.

Vandaar dat ik per 1 januari 2020 mijn coaching praktijk uitbreid met Bantingcoaching. In een nieuw ruim huis en in een nieuw dorp. Waar ik ook kookworkshops kan gaan geven. Een langgekoesterde wens.

Groei en bloei

Ik wil je helpen jouw groei en bloei te verwezenlijken. Tegelijkertijd stimuleer ik daardoor mezelf deze levenswijze vol te houden want het vraagt echt wel iets van je: intrinsieke motivatie.

Niemand kan je deze methode opleggen. Je moet het werkelijk zelf willen. Daar help ik je graag bij!

Als ervaringsdeskundige ken ik de onzekerheden, de angst, de pijn, de schaamte, de valkuilen. Zowel op financieel gebied als qua fysieke gezondheid.

Daar waar een wil is, is een weg. Wij kunnen die samen bewandelen. Kan niet bestaat niet. Ik ben daar het levende bewijs van. Mijn leven is op alle fronten verbeterd. Dat gun ik jou ook!

Maak Kennis zonder kosten

Wil jij ook financieel of fysiek gezond(er) worden?

Vraag dan nu een gratis gesprek met mij aan. In een vrijblijvende sparsessie laat ik je zien welke stappen je NU kunt zetten naar een beter leven voor jou en je omgeving.
Het kost je niets! Alleen de moed om de stap te zetten...

No matter how you feel: get up, dress up, show up and never give up